קורדובה הייתה בעברה הרחוק עיר רומית חשובה ובימי הביניים בירתה של ספרד המוסלמית. היום היא מציעה עושר היסטורי ותרבותי מרהיב, אפשר ליהנות מהקסם שלה ברחובותיה המרוצפים והמקושטים עם מרפסות קטנות וכיכרות קסומות. תוסיפו לזה אקלים נהדר.
הרובע היהודי Judería בקורדובה, הכילה את הקהילה היהודית שגשגה במיוחד, וכיום היא נחשבת לאחת הרובעים היהודיים המפורסמים בספרד. הקהילה היהודית מילאה תפקיד חשוב מבחינה תרבותית בהיסטוריה של חצי האי האיברי. במהלך הח'ליפות המורית - תקופת השלטון האסלאמי בספרד שהסתיימה ב-1031 - הקהילה היהודית פרחה כשקורדובה עלתה כמרכז למסחר, שגשוג, חינוך וסובלנות דתית. חלק ניכר מהתרבות היהודית הושמד וגורשה ב-1492 במהלך האינקוויזיציה הספרדית.
בית הכנסת של קורדובה ממוקם בלב הרובע היהודי ומכיל חצר, חדר תפילה וגלריה לנשים. יש לו מראה חיצוני של לבנים, והחלק הפנימי כולל קירות עם כתובות עבריות מורכבות, קשתות מסולסלות ועבודות גבס של Mudéjar. בסמוך לבית הכנסת נמצא פסל הרמב״מ Estatua de Maimónides.
בקורדובה נמצא אחד האתרים המרשימים בספרד ואחד המבנים האיסלאמיים המשובחים ביותר בעולם המערבי - המסגד הגדול Mezquita. במקור היה האתר כנסיית הוויזיגות הנוצרית סן ויסנטה. לאחר הכיבוש האסלאמי במאה ה-8, אתר הכנסייה הוויזיגותית היה למעשה מפוצל בין נוצרים למוסלמים לפרק זמן מסוים אך בסופו של דבר, הוא נקנה על ידי מושל אל-אנדלוס. בניית המסגד האסלאמי החל בשנת 785 על ידי האמיר המוסלמי עבדורהמן הראשון. מאז, המבנה התפתח ממש יחד עם ההיסטוריה הספרדית. צריח נוסף, והמבנה הורחב, והגיע לגודלו הסופי בשנת 987. ואז, כאשר קורדובה נכבשה במהלך הרקונקיסטה בשנת 1236, המבנה התקדש כקתדרלה נוצרית.
אבל לקורדובה יש לא רק מסגד גדול, אלא גם ארמון המלכים הנוצרים Alcázar de los Reyes Cristianos אשר נבנה תחילה כדי לשכן את הח'ליפים של קורדובה, לפני שהשתלטו עליו הנוצרים. פעם אחת בידיהם, הארמון היה ביתם המפורסם של המלך פרדיננד והמלכה איזבל במשך מספר שנים במהלך האינקוויזיציה הספרדית. באותה תקופה, ביקר בה קולומבוס, שבא להסביר את התוכניות למסעו מערבה אל המלכים הקתולים (יש שם בחצר פסל של המלכים וקולומבוס).
מספר גשרים חוצים את נהר הגואדלקוויר כשהוא מתפתל בקורדובה, אבל הבולט ביניהם הוא הגשר הרומי (Puente Romano). גשר עתיק שנבנה במאה הראשונה לפני הספירה על ידי הרומאים.
כל התמונות צולמו ע״י ריקרדו הלפרין ומוגנות ע״י זכויות יוצרים
Comments